Wat doen we met de baby’s?

Heel veel medewerkers van KIK namen op 23 november actief deel aan het webinar over de kwaliteit van de opvang voor baby’s en dreumesen. Dr. Pauline Slot van de Universiteit Utrecht deelde de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de opvang van baby’s en dreumesen met KIK en ging in op het spanningsveld tussen horizontale en verticale groepen. Wisten jullie dat de emotionele én de educatieve kwaliteit voor baby’s in horizontale groepen hoger is dan in verticale groepen? Het beeld is genuanceerd. Lees het vooral na in het LKK onderzoek.

Pauline Slot ging ook in op de voorspellers van kwaliteit. Die zitten vooral op het percentage baby’s, het opleidingsniveau, de werkervaring, het dienstverband en de professionalisering van de pedagogisch medewerker.

Heel interessant is de baby handreiking van LKK, die helpt de medewerkers. De panelleden Jessica Linting (Junis) en Bo van Kuijk (Kanteel) stelden vragen aan Pauline en legden de bevindingen naast de praktijk. Mooi dat we binnen KIK kennis en ervaringen delen!